Siewald Degraeve

Siewald Degraeve (°1997) is violist, componist en dirigent.

Hij startte zijn muzikale carrière als 6-jarige met privélessen viool bij Guido De Bruyker. Enkele jaren later begon hij ook les te volgen bij Olga Zolotareva. Op zijn 10de begon hij met compositie, en volgde daarop lessen muziektheorie bij  Simon De Poorter. Siewald soleerde al met meerdere orkesten. In 2015 was hij laureaat in de solistenwedstrijd van Amaj Jong Symfonisch. Zijn composities zijn al meermaals uitgevoerd in Gent, Brugge en Antwerpen.

In 2014 begon Siewald met een opleiding musicologie aan de Ugent. Van 2016 tot 2019 volgde Siewald de bacheloropleiding viool bij Valéry Oistrakh in het conservatorium van Brussel, om dan vanaf 2019 zijn master in het vak te vervolgen bij Olga Zolotareva in het conservatorium van Gent. Sinds 2017 studeert hij in Brussel eveneens muziekschriftuur, en orkestdirectie bij Yves Segers en Bart Bouckaert. Verder geeft hij ook les in muziektheorie, compositie en viool.

Siewald is lid van meerdere orkesten en ensembles, o.a. het strijkkwintet Gustav, het Núna Ensemble, Ghent Symphony Orchestra, The Belgian Session Orchestra en Room13orchestra. Als dirigent is Siewald actief als repetitor bij het jeugdorkest Forza Muzica, en sinds 2019 is hij artistiek leider van het kamerkoor Seicento. Naast klassieke muziek doet hij ook regelmatig projecten met popmuziek, kleinkunst, jazz en musical.

Siewald Degraeve - solist viool

Volg Siewald op Facebook

Sponsors

Rombaux Brugge - sponsor
SASK - sponsor
Abdijschool Zevenkerken logo - sponsor
Delhaize - sponsor

©2020 Speranza Symphonic - Webdesign by SurfUp Webdesign

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.