Ilona Ingels

Ilona Ingels, geboren te Brugge, is een hoboïste die haar muzikale scholing begon als 8-jarige aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge.

Zowel de opleiding hobo als althobo heeft ze succesvol afgerond bij leerkracht Jan Wauters, respectievelijk in 2015 en 2017. Ze vervolgde haar opleiding in september 2015 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij docent Karel Schoofs.

Gedurende het academiejaar 2018-2019 heeft ze een Erasmusuitwisseling voltooid te Strasbourg aan de Haute École des Arts du Rhin bij Sébastien Giot en Christian Schmitt.  In juni 2020 behaalde ze haar masterdiploma hobo met verve.

Vanaf september 2020 start ze met een masteropleiding althobo bij Dimitri Mestdag en vervolgt ze haar studies hobo als concertmusicus bij Karel Schoofs. 

Ilona heeft al in verscheidene orkesten gespeeld: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Belgian National Orchestra, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, JeugdOrkest Nederland, Nationaal Jeugd Orkest, Frascati Symphonic en andere. Dit in samenwerking met gerenommeerde dirigenten zoals onder meer Anthony Hermus, Gustavo Gimeno, Jurjen Hempel, Hugh Wolff, Dirk Brossé en dat in al even gerenommeerde internationale zalen.

Soleren deed ze reeds op zowel hobo als althobo met JeugdOrkest Nederland, het (leraren)orkest van het Stedelijk Conservatorium Brugge en Accademia della Speranza. Dit met werken van A. Vivaldi, J. S. Bach, A. Salieri, G. Jacob en A. Marcello.

Op vlak van kamermuziek deed ze al ervaring op in verschillende bezettingen: van duo’s tot zelfs nonetten! Met Lenny Bui-Vandeput vormt ze een vast kamermuziekduo (piano-hobo) en dit sinds januari 2016.

Ook volgde ze vele masterclasses en stages bij onder andere: Jacques Tys, Dimitri Mestdag, Karel Schoofs, Tim Boonen, Sylvain Cremers, Jeroen Soors en Pauline Oostenrijk.

Ilona Ingels - soliste hobo

Sponsors

Rombaux Brugge - sponsor
SASK - sponsor
Abdijschool Zevenkerken logo - sponsor
Delhaize - sponsor

©2020 Speranza Symphonic - Webdesign by SurfUp Webdesign

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.